Перший огляд The Sims 3 Студентська Життя від Sims True Life

Перший огляд The Sims 3 Студентська Життя від Sims True Life

12-го лютого 2013 р. в Варшаві, в штаб-квартирі ЕА Польща, відбувся закритий передпрем'єрний показ вже дев'ятого доповнення в "третьому поколінні" симов The Sims 3 Студентське життя. Пограти в "студентський аддон" запросили представників польських сайтів про гру The Sims, тобто Centrum Simow, SimPress і нас! Наш портал представляли Дам'ян "Danon" Грущіньскі і Петрек "clive2" Рашь. C показу ми привезли вам цілу купу скріншотів і надцять роликів, а в нижченаведеної статті ми розсіюємо ваші сумніви і відповідаємо на питання. Читати подано!

Рімейк або щось зовсім нове?
У другому поколінні Sims ми майже відразу отримали можливість навчатися. The Sims 2 Університет був першим офіційним доповненням і, по-моєму, одним з кращих, якщо не найкращим. Через 8 років після прем'єри того аддона - чи знайшли розробники якісь нові цікаві рішення для студентського життя наших симов?
Головною зміною після установки Університету було введення нового віку - молодого дорослого: симов, які отримали унікальну можливість вищої освіти. У "трійці" цей вік супроводжує нас вже з самої базової гри і, в принципі, ні в якому відношенні не відрізняється від дорослого. Чи змінить Студентське життя щось в цьому питанні? Не зовсім, адже в "трійці" студентом може стати не тільки молодий дорослий, але і дорослий, і навіть літня! Бо людина вчиться все життя, так чому б справи не йшли так само і у симов?

Новини режиму створення симов
Розробники очевидно витратили свої сили і час на створення типової для студентів одягу. У грі знайдуться просторі куртки для університетських спортсменів, гіковскіе піджаки і брюки з запрасовані складками, кольорові сорочки з різними студентськими відтисками та інші костюми, пов'язані з різними американськими фільмами і серіалами про студентів. Крім одягу, додано і кілька пар взуття для жінок і чоловіків, "ботанскіе" окуляри, які носять хіпстера, і дрібні аксесуари типу ланцюжків на шию або браслетів дружби. Крім стандартних одягів та зачісок для звичайних симов з'явився також один листяний костюм в трьох перефарбування та листяні волосся, але для кого вони призначені - дізнаєтеся далі в цій статті.
Наступні новини у Касі - нові татуювання у студентському дусі. Наші Сіми можуть напартачити собі на спині ламу, герб та інші символи університету або гнома. З'явилася також зовсім нова риса характеру, Авангард - Сіми, які мають таку рису, розбираються в мистецтві і, навчаючись на факультеті образотворчих мистецтв, справляються значно краще інших симов. Інший помітною новиною є мрія всього життя "Закінчити три факультети".

Нові предмети
Гра являє багато нових предметів, і найкраще це демонструє нижченаведений ролик, однак варто хоча б відзначити найбільш цікаві з них, а саме: більярдні столи, пінг-понг, боулінг, кавово-бісквітну стійку, ранці, сумку з балончиками фарби для створення графіті , вогнище, барило з ... соком, машини для дослідження мозку, скелет для вивчення анатомії людського тіла.
Раз вже ми згадали про ранцях, розсіємо ваші сумніви. Ранці знайдуться в ... "ранцях" наших симов, тобто там, де наші Сіми зберігають все, що збирають в особистому багажі. Аналогічно з сумкою для графіті і всякими машинами для вправ [швидше за все, маються на увазі факультетські предмети типу скелетів, на яких Сіми вправляються в навчанні - прім.пер.]. Ранець можна вийняти, покласти на підлогу і перефарбувати, можна "надіти" Сіму на спину, і той буде всюди з ним ходити, але також можна його і не носити на спині, а просто мати в багажі.

 

Новий стиль музики

Студентське життя являє один новий стиль музики - гик-рок. Нижче ви можете побачити список пісень цього жанру. Особисто мені найбільше до смаку припала пісня "Damn" у виконанні The Royal Concept.

 

Смартфони

Перша зміна, про який вас проінформують при початку нової гри, - апгрейд старих телефонів. Тепер у симов є смартфони! Відрізняються вони від старих телефонів з базовою ще версії гри? Що ж, вони мають безліч нових функцій, серед іншого - дозволяють відправляти СМС, мають доступ до соціальних мереж, обкладинку такого телефону можна змінити, а функція фотографування покращена.
Смартфони представляють також три нові соціальні групи: ботаніків, бунтарів і спортсменів. У кожної з цих груп своя статистика; так, наприклад, ботанік вважає прочитані ним комікси, кількість годин, проведених в онлайн-іграх, і виграні змагання в Trivi (що б це не означало; p) [це онлайн-вікторина для смартфонів - прим . пер.]; бунтар - з'їдені трави (ой недобре, це ж не їдять; p), удалися протести і стрибки в смітник; а спортсмен - своїх корешів зі спортзалу, кількість організованих вечірок і випитих діжок ... соку. Навівши миша на інших студентів, ви дізнаєтеся, з якої з цих груп вони відчувають найбільшу зв'язок.

Університетські Маскот

Давно вже відомо, що в світі симов завжди з'являються відсилання до ламам. Ця мила звіринка полюбилася продюсерам в якості розпізнавального знака. У Студентської житті з'явиться надзвичайно забавна істота - лама-Маскот університету! Розробники дійсно постаралися зробити це істота оригінальним, і ми повинні визнати, що воно у них вийшло вельми забавним. Після установки доповнення лама з'явиться в кожному будинку і запросить симов почати навчання в Університеті. Вона принесе сумку, повну різноманітних студентських дрібничок, і розважить нас своєю поведінкою. Вона виконає поперемінно сальто назад, чірлідерскій танець і навіть ... станцює Гангнам Стайл! Її анімації і справді дуже забавні. У сумці, яку вона приносить, крім рекламують університет продуктів знайдеться також вступний тест коледжу! Після заповнення Сімом цього тесту відобразиться табель здібностей, яким слід керуватися при виборі факультету, щоб полегшити Сіму навчання.

Факультети
Заповнивши вступний тест коледжу, ви отримаєте достовірну інформацію про те, на якому факультеті ваш сим буде справлятися найкраще. Сіми можуть вчитися одночасно тільки на одному з шести факультетів: бізнес-, технологічному, науково-медичному, витончених мистецтв, комунікацій або фізичної культури. Однак, це не означає, що наші Сіми можуть вчитися тільки раз, як це було при навчанні в "двійці". По закінченні одного факультету завжди можна повернутися за студентську лаву і вчитися на наступну спеціальність, так що, як згадувалося раніше, вчитися можна по гроб!

Починаємо навчання
Щоб поступити в коледж, необхідно скористатися смартфоном або комп'ютером та заповнити реєстраційний формуляр. Перш за все слід вибрати, хто, крім активного сіма, поїде з ним до університету. Наступний крок - вибір факультету для кожного майбутнього студента. У вікні реєстрації можна буде також дізнатися, який рівень вищої освіти є у сіма. Сіми повинні, однак же, вносити за навчання плату, розмір якої залежить від кількості семестрів (один або два, на вибір), від того, наскільки сим хоче підвищити рівень своєї освіти, і, звичайно, від факультету, на якому сім хоче навчатися. Наші Сіми можуть також отримати фінансову допомогу, що напевно полегшить їм життя в коледжі. Коли все буде готово, до сімам приїде помаранчевий фургон і забере їх в студентське містечко.

По приїзду в студмістечко перед нами постає питання про вибір місця проживання. Можна, звичайно, жити в звичайному будинку, однак орендну плату за його найм доведеться внести відразу за цілий семестр вперед. Але хіба не краще буде жити з іншими сімамі і вести справжню студентське життя? Можна вибрати проживання в спільному гуртожитку або в жіночому або чоловічому студентському братстві. Якщо ми вибираємо цей тип "даху над головою", потрібно якнайшвидше встановити, кому яка ліжко належить. Ви запитували, чи можна керувати іншими мешканцями гуртожитку. Не можна; але завжди можна побачити, що вони роблять у своїх кімнатах. Крім того, запускаючи гру при проживанні в гуртожитку, ви можете помітити, що на зображенні активної сім'ї видно всі мешканці гуртожитку, а не тільки наші активні Сіми.

Як довго триває навчання?
Симська навчальний семестр триває повний тиждень. Коли ми приїжджаємо в університетське містечко, там завжди неділю. Це день для знайомства з навчальним закладом, з професорами, для огляду містечка, для отримання університетських гаджетів (у тому числі, між іншим, літаючих тарілочок для гри, яка називається фрісбі). Після дозвільного неділі вже з понеділка починається навчання. У тому місці, де зазвичай можна перевірити робочі показники сима, тепер панель занять, де знаходиться інформація про те, що вивчає сим, що він повинен робити, щоб заробити оцінку, а також графік занять сіма. Мушу визнати, що хотів би мати так само мало уроків, як Сіми, адже одне заняття триває всього дві години! Інтенсивність занять, природно, залежить також і від факультету. У графіку видно, які заняття повинен відвідати сім, де вони проводяться, в які дні тижня та о котрій годині. За назвою можна також зрозуміти, яке заняття буде лекцією, а яке - семінаром [мається на увазі розходження між заняттями на відкритому лоті і в кролячій норі - прім.пер.]. І так ми п'ять днів на тиждень відвідуємо ці заняття, отримуючи знання. У п'ятницю ж нас чекає ще одне випробування - це день фінального іспиту. Уїк-енд - час для того, щоб "обмити" здачу іспитів на вечірці біля багаття або біля бочки з ... соком (2 нових види вечірок).

Заняття та лекції
Ви запитували, чи можемо ми спостерігати за сімамі під час занять. Відповідь звучить так: і так і ні ... Деякі з будівель в новому містечку - справжні будівлі, куди Сіми можуть входити, ну а деякі - зазвичай кролячі нори! В головній будівлі університету [по всій видимості, тут і далі під "головною будівлею" розуміється відкритий лот студентського союзу - прім.пер.] Знайдеться одна лекційна аудиторія з кафедрою і дошками для професора і декількома партами для студентів. Тут Сіми можуть уважно слухати лекцію і робити замітки, піднімати руку і задавати питання або відсипатися після вчорашньої вечірки.

Дошки - це досить цікавий предмет з великою кількістю взаємодій. На них можна креслити графіки, діаграми, накидати ексиз, розв'язувати рівняння, створювати концепт-арт або намітити ходи під час спортивної гри. Професорська кафедра дозволяє репетирувати мови, читати лекції на різні теми або оголошувати протести. Ось і все, що стосується симов, учнів на наших очах.
На жаль, більшість занять проходить в кролячих норах. Як і у випадку роботи, сим зникає в такому об'єкті, і єдине, що ми можемо в цьому випадку зробити, - вибрати одну з декількох опцій в спадному меню. Жалко; єдиною розрадою може бути величезна університетська бібліотека, в якій Сіми повинні провести чимало часу перед іспитом.
Ви запитаєте в такому випадку: а що ж всякі предмети типу "людського скелета", "машини для дослідження мозку" або "рослинництва"? Це предмети, якими можна користуватися всюди, так само як портативним мольбертом для малювання або машинами для вправ. Одна велика машина, проте, розміщена на площі між університетськими корпусами, в ній постійно копаються якісь лаборанти, а отримати до неї доступ може практично будь сим.

Розваги в новому містечку
Нове містечко - це не тільки університетські корпуси та гуртожитки, але також і кав'ярня, спортзал, магазин коміксів, розважальний клуб і боулінг. Майже скрізь можна знайти автомати, більярд або пінг-понг. А якщо мова зайшла про пінг-понгу, то варто також згадати і його "соковиту" різновид - сік-понг, гру для двох, яка полягає в відбиванні м'ячика від столу так, щоб м'ячик потрапив в один із стаканчиків супротивника, тим самим змусивши його випити вміст стаканчика. В ході цієї гри Сіми можуть неслабо напитися ... соку, звичайно. В автоматах можна купити напої чи солодощі, а якщо не вистачає готівки, можна спробувати потрясти машину або навіть порядно вдарити "з плеча". Іноді це вдається, і ви отримуєте щось задарма, але тим же способом Сіми можуть розлучитися з життям, будучи придавленими важким автоматом.

Що нам здалося дивним - так це відсутність цвинтаря в університетському містечку. Зате є старий котедж на березі моря, що нагадує як би пристань, що здається натяком на вже оголошене доповнення "The Sims 3 Райські острови", в якому ми отримаємо можливість управляти човнами. Що ж, подивимося.
У кав'ярні (а також в басейні і в головній будівлі університету) знаходиться стійка з кавою, печивом та обслуговуючим цей прилавок паном Юзека [польський комедійний персонаж; тут у значенні: якийсь сим-торговець. - Прім.пер.].
І знову - на цьому все. Шкода, але тут немає жодного студентського клубу, в якому можна тусуватися до ранку.

Ростомани повертаються?
Практично відразу після показу трейлера Студентської життя мережу завирувало спекуляціями на тему передбачуваного повернення полусімов-полурастеній, званих у грі ростоманамі. В кінці того трейлера з'являвся текст "Грай з травами" (у Польщі вкрай невдало перекладений як "Pogrywaj z ziołami" [неперекладний каламбур 18 + - прім.пер.]). Всі гадали: невже в світ Sims повернулися Сіми-рослини, відомі по The Sims 2 Пори року? Відповідаємо: ТАК! Улюблений багатьма фанатами рід симов знову з'явиться в ігровому світі. Що ми знаємо про них? Чесно кажучи, зустріти цих істот в студентському містечку було дуже важко, але тим не менш, скориставшись деяким методом, ми гарантували собі знайомство з чоловіком-ростоманом, і через мить наш сим зміг поговорити з цим незвичайним істотою. Наскільки швидко він з'явився, настільки ж швидко і зник, так що у нас для вас є тільки інформація з уроків гри.

Ростомана природа годує ... тобто вони підживлюються життєвою силою з навколишнього флори! Сим цього типу краще всього відчуває себе на лоні природи, в оточенні квітів, кущів і дерев. Ростомани інакше задовольняють свої фізіологічні потреби, і їм ніколи не потрібно в туалет. Щоб завжди бути добре политим і уникнути посухи, ростомани можуть просто купатися у ванній, плавати в ставках, море або звичайному басейні і навіть плескатися в дощовій калюжі. Діти-ростомани не вимагають доступу до води, адже вони зволожуються природним чином. Протягом дня ростомани черпають воду і енергію із землі в результаті фотосинтезу. Вони можуть говорити з рослинами, щоб задовольнити свою потребу в спілкуванні. Ростомани також мають унікальні способи проявити свої почуття через поцілунки. Від квіткового поцілунку ваш сим стане одержимий ростоманом, а від отруйного поцілунку в іншої сторони виверне шлунок. Сіми можуть познайомитися з ростоманамі, щоб попросити їх про травах.
Ростомани, будучи плодом природи і науки, будуть вивчати садівництво та отримувати навички в прискореному темпі. Вони також можуть вилікуватися, відвідавши науковий інститут або випивши пляшку суперспецій.

Якщо ви хочете створити сім'ю ростоманов, вам потрібно отримати заборонений плід і піклуватися про нього, поки він не дозріє.
Ось і все, що ми хотіли вам розповісти про The Sims 3 Студентське життя. На жаль, ми тестували гру лише в поєднанні з базовою версією, так що не знаємо, як зміст інших доповнень вплине на життя в коледжі. Цілу купу розваг ми залишили вам для самостійного відкриття після придбання гри. Напевно, це доповнення гідно рекомендації, скажу з упевненістю, що воно краще, щонайменше, трьох інших з числа вже виданих. Сподіваюся, ця стаття вам сподобалася.

Теги: The Sims 3 Студентська Життя


Коментарів немає

© The Sims 3 in Ukraine 2011-2012 - Хостинг від uCoz

Усі права захищено.